• Home
  • Assortiment
  • Terrasplanken

Terrasplanken

Een terras in hout geeft een warme, stijlvolle en esthetisch mooie indruk. Hout is de natuurlijke keuze wanneer je kiest voor de gezelligheid en warmte.

In tegenstelling tot steen voelt hout niet koud aan aan de voeten. En omgekeerd: als de zon er vol op schijnt, wordt hout nooit gloeiend heet. Voor een stenen terras heb je bovendien meer fundering nodig dan voor een houten terras. 

Vergrijzing

Vaak merk je dat de kleur na verloop van tijd verandert: het wordt valer en grijzer, een verandering onder invloed van het zonlicht die de kwaliteit van het hout evenwel niet aantast. Door het aanbrengen van een kleurlaag die de UV-straling tegenhoudt, ben je de vergrijzing te snel af.

Terug als nieuw

Het kan zijn dat terrasplanken na jaren gebruik een stuk van hun charme hebben verloren door de vergrijzing en misschien zelfs sporen van vlekken, mos en misschien wel blutsen. Wanneer u kiest voor glad geschaafde terrasplanken kan u deze altijd opnieuw laten opschuren waardoor uw terras er letterlijk terug als nieuw uitziet! 

Onderhoud

Wat het onderhoud betreft, volstaat het om een houten terras gewoon schoon te spuiten met de tuinslang, maar soms zit het probleem letterlijk en figuurlijk dieper. De planken zijn dikwijls vastgeschroefd of -genageld op een onderstructuur van balkjes. Omwille van het krimpen en uitzetten van hout, is het aangewezen om ze regelmatig opnieuw vast te maken. 

Waarmee rekening houden

Wanneer u een terras besteld bij ons, zijn er een aantal factoren waar u best rekening mee houdt. Neem eens een kijkje op onze pagina 'manier van werken'.

ipe1