Bevestigingssystemen

Traditioneel worden terrasplanken vastgeschroefd met schroeven vervaardigd uit inox. Deze methode is zeer degelijk en betrouwbaar. Bij deze methode is er echter één nadeel: de schroeven blijven zichtbaar. Dit probleem kan opgelost worden met behulp van hardhouten tappen. Deze hebben wij beschikbaar in Padouk en Ipé.

Bepaalde houtsoorten zijn zo stabiel dat ze onzichtbaar kunnen worden bevestigd met behulp van Hardwoodclips of Bfix. Enkele houtsoorten die tot deze categorie behoren zijn:
Afrormosia - Afzelia - Ipe - Itauba - Lariks - Padouk

Hardwood Clip

HardWood Clip is uniek doordat de terrasplanken worden vastgeschroefd op de draagbalken, zoals ook bij een traditionele plaatsing gebeurt, maar in dit geval onzichtbaar. Bovendien zijn afstandhouders van de clipsen hol vanbinnen waardoor de planken de ruimte krijgen om zich te zetten bij een wisselende vochtigheidsgraad.

hwc1a

hwc2a

Hardwood clip catalogus

B-Fix

B-Fix is een onzichtbaar bevestigingssysteem dat een perfecte afwerking van uw terras garandeert. Dit systeem is in roestvrij staal vervaardigd en biedt een bijzonder lange levensduur aan uw terrasplanken. Bfix is eenvoudig te installeren en staat u toe veel tijd te winnen tegenover traditionele werkwijzen. B-Fix is altijd demonteerbaar, zelfs de middelste planken.

Bfix groeven

B-FIX

BERNER TERRASSCHROEVEN

Deze gecertificeerde terrasschroef is gehard met martensitisch staal en afgewerkt met een boorpunt. Deze boorpunt voert het boormeel af om splitsen van het hout te voorkomen.
Easytop 5 x 50mm wordt per 200 stuks verpakt, bit inclusief.

berner_1

Tappen

Tappen zijn verkrijgbaar per 100 stuks in Ipé en Padouk

taps_1