Thermische Modificatie

Hout is door zijn warme, tijdloze en natuurlijke karakter erg geliefd als bouwmateriaal en wordt daarom veelvuldig toegepast voor gevels, terrassen en buitenschrijnwerk. Voor buitentoepassingen is in principe hardhout nodig vanwege de nodige hogere duurzaamheidsklasse. Hardhout is echter vrij duur, een goedkoper alternatief is Thermowood.

Onder Thermowood verstaan we ondergewaardeerd hout dat door de juiste hitte behandeling de geschikte duurzaamheidsklasse en stabiliteit bereikt om te dienen als buitenhout. Bovendien heeft Thermowood een isolatievermogen dat 23% hoger ligt dan dat van niet behandeld hout, dit maakt het zeer geschikt voor de passieve woningbouw.

Het modificeren vergroot het aantal toepassingen van diverse houtsoorten wat de prijs en het woutbestand in de wereld alleen maar ten goede kan komen.

Zo ontwikkelden wij al:
- Thermo ayous
- Thermo fraké
- Thermo iroko
- Thermo sapelli
- Thermo eiken
- ...

Bij Byttebier Hout beschikken we over de mogelijkheid om 3 soorten Thermowood te creëren afhankelijk van de houtsoort.

Thermo-S (stability)

De letter S staat voor stabiliteit, dit type Thermowood valt te vergelijken met duurzaamheidsklasse III en is daarmee matig duurzaam. Dit type hout is geschikt voor de productie van binnentoepassingen als vloeren, deuren en meubelen. De levensduur van dit type hout bedraagt tussen de 10 en 15 jaar.

Thermo-D (Durability)

De letter D staat voor duurzaamheid en is te vergelijken met duurzaamheidsklasse I of II. Dit duurzaam tot zeer duurzaam hout is geschikt voor buitentoepassingen zoals terrasplanking, sauna’s, tuinafsluiting of gevelbkleding. De levensduur van dit type hout bedraagt tussen de 15 en 25 jaar.

Thermo-D+

Ook Thermo-D+ kan door ons geproduceerd worden, dit type Thermowood garandeert duurzaamheidsklasse I en is zeer geschikt voor gevelbekleding, sauna’s of andere buitentoepassingen. De levensduur van dit type hout bedraagt 25 jaar of ouder.

Eveneens werken we met specialisten samen om uw hout nadien nog te behandelen. Heeft u een bepaalde kleur in gedachten of wilt u juist de kleur van uw hout zolang mogelijk bewaren zodat deze veel trager of zelfs niet vergrijst? Dit kan met de juiste olie of beits.
Heeft u een project waar brandreactieklasse Ds3d1 of Bs3d1 gevraagd wordt? Heeft u geen idee hoe dit bereikt kan worden of welke tools er beschikbaar zijn? Wij werken met de besten in de sector samen om uw project conform wetgeving af te leveren. Vraag ernaar!

Thermic Modification