Over ons

In 1951 stichtte wijlen Mr Herwig Byttebier "Houthandel Gebroeders Byttebier" nadat hij zich afsplitste van de houthandel van zijn vader in Kortrijk. Hij verhuisde naar Lier en 10 jaar later werd de firma omgevormd tot Houthandel Herwig Byttebier.

In 1986 nam zijn jongste zoon, Kris Byttebier op zijn beurt de zaak over die sinds dat moment de naam Byttebier Hout draagt. De vele reizen van Kris Byttebier naar vooral Afrika en Indonesië en zijn steeds groeiende interesse in hout en bosbeheer, hand in hand met een gezonde portie ambitie, droegen er toe bij dat het bedrijf van een lokale houthandel uitgroeide tot een groothandel met een eigen afdeling Import en Export.

img-2589

Er werd bewust voor gekozen om de eigenheid die Houthandel Herwig Byttebier had niet uit het oog te verliezen. De kleine zelfstandigen werden niet vergeten en kunnen ook vandaag nog steeds bij Byttebier Hout terecht. Met een eigen productie en detailverkoop aan de ene kant en een afdeling import en de export naar heel Europa aan de andere kant, biedt Byttebier Hout NV de perfecte service aan iedereen.

Na meer dan 60 jaar hout bij Byttebier weten wij dat de sterkste band die de grootste kracht biedt, familie is!