• Home
  • Over ons
  • Manier van werken

Manier van werken

Hout is een fantastische grondstof om mee te werken en biedt tal van voordelen tegenover andere grondstoffen. Als houtleverancier is het onze doel om zo veel mogelijk klanten te voorzien van hout met een hoogstaand kwaliteitsniveau. 

Er zijn enkele zaken waarmee klanten best rekening houden bij het bestellen van hout.

Beschikbare lengtes

Wij doen ons uiterste best om u steeds van de gewenste houtlengtes te voorzien. Bespreek de opties met uw vertegenwoordiger!

Terrasplanken

PROFILERING
Wij schaven uw producten op maat in de gewenste profilering. Enkel de bruto houtmaat is van belang voor de kostprijs van het product. Het profiel kiest u vrij.

TERRAS IN WILDVERBAND
Hoewel een terras met planken over de volledige lengte strak oogt, moet men toch rekening houden met een hogere kostprijs. Omdat hout een natuurlijk product is, kan het altijd gebeuren dat er een kleine fout zit in een plank. Wanneer planken in wildverband worden gelegd, kan deze fout uitgekort worden en is de rest van de plank nog bruikbaar. Dit kan niet wanneer er volle planken worden gebruikt, en er zal dus een grotere veiligheidsmarge ingecalculeerd moeten worden. 

Voor terrassen die in wildverband worden gelegd, houdt men best rekening met 5% uitval, afhankelijk van de houtsoort. Bij terrassen die worden gelegd met volle planken kan dit percentage oplopen tot 15%. 

Prijsvragen

U kan ons steeds telefoneren of e-mailen. Eveneens kan u het contactformulier op onze website invullen. Wij zijn tot uw dienst.

Manier van werken